Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016

Tο χριστουγεννιάτικο Παρίσι προσπαθεί να προσελκύσει και πάλι τους τουρίστες

Λόγω των επιθέσεων στη Γαλλία, το Παρίσι έχασε σχεδόν 2 εκατ. επισκέπτες - Το μουσείο του Λούβρου, με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα παγκοσμίως, είχε 20% λιγότερες αφίξεις.


Το Παρίσι, φωταγωγημένο και στολισμένο χριστουγεννιάτικα, εντείνει τις προσπάθειες για προσέλκυση ξένων τουριστών μετά τις επιθέσεις του 2015 στη γαλλική πρωτεύουσα και την επίθεση στη Νίκαια στις 14 Ιουλίου, που είχαν οδυνηρές συνέπειες για τον τουρισμό.
Αποτέλεσμα: τα τουριστικά καταλύματα δύσκολα είχαν πληρότητα, σε σημείο που μεγάλα πολυτελή ξενοδοχεία στο Παρίσι έκλεισαν ολόκληρους ορόφους τον Αύγουστο. Η Κυανή Ακτή είδε τους ξένους τουρίστες να φεύγουν μακριά. 
Από την αρχή του έτους, οι διεθνείς αφίξεις μειώθηκαν κατά σχεδόν 8%. Ειδικότερα, οι αφίξεις των Ιαπώνων μειώθηκαν κατά 36%, των Κινέζων 23%, των Γερμανών 11%, των Αμερικανών 4%.
Σε ένα χρόνο, το Παρίσι και η περιοχή του έχασαν σχεδόν δύο εκατομμύρια επισκέπτες. Το μουσείο του Λούβρου, με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα παγκοσμίως, είχε 20% λιγότερες αφίξεις.
Μόνο στην περιοχή του Παρισιού "χάθηκαν κέρδη ενός δισεκ. ευρώ" που ίσως ανέλθουν σε 1,5 δισεκ. έως τα τέλη του έτους.
Ο τουρισμός είναι σημαντικός για τη Γαλλία, αντιπροσωπεύει το 9% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος. Στόχος της κυβέρνησης είναι να δεχτεί 100 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό το 2020, έναντι 85 εκατ. το 2015.
Η κυβέρνηση εντείνει τα μέτρα για να εγγυηθεί την ασφάλεια. Τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς υποσχέθηκε επένδυση περίπου 40 εκατ. ευρώ. Πρόσθετες κάμερες παρακολούθησης, ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε σημεία όπως το Λούβρο, ο Πύργος των Βερσαλλιών, βελτίωση των υποδομών υποδοχής, στρατολόγηση "εθελοντών" τουρισμού, επιμόρφωση στην αγγλική γλώσσα... προσπάθειες σε όλα τα επίπεδα.
Στις εισόδους του πολυκαταστήματος Printemps οι φρουροί κάνουν ελέγχους με ανιχνευτές μετάλλων. "Δυστυχώς, ο τουρισμός για shopping δεν επιστρέφει", σχολίασε η 37χρονη Γιαν Λίου, μια από τις πολλές ασιάτισσες πωλήτριες.
Η Πόλη του Φωτός όμως συνεχίζει να γοητεύει. Ο 64χρονος Δανός Γενς Πέτερ Φραμ-Χάνσεν την επέλεξε για ταξίδι αναψυχής με παλιούς συναδέλφους. Απέκλεισαν την Τυνησία και την Τουρκία, οι οποίες επίσης επλήγησαν από επιθέσεις. "Ο ήλιος είναι ίδιος παντού αλλά το Παρίσι είναι Παρίσι. Είναι η μοναδική πόλη που αξίζει να έχεις δει!", δηλώνει.
πηγή:news.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Travelstyle: Προσφορές

Travelstyle: Άρθρα

e - Travel News

RSS - Τουρισμός - Οικονομία - Επικαιρότητα - Τα Νέα Οnline

Τελευταίες ειδήσεις απο το Capital.gr

Fortunegreece.com

Τουρισμός – pes.gr

Translate